NOX Tiltrotator

För effektiva grävjobb med hög precision

Vår innovativa NOX Tiltrotator fungerar som en universalled mellan grävmaskin och utrustning 

Behovet

Krävande arbeten tar både tid och resurser

Trånga utrymmen och komplicerade grävarbeten kräver ofta att du justerar grävmaskinens placering både två och tre gånger mer än du egentligen har tid med. Att varje förflyttning dessutom riskerar att skada underlaget gör arbetet både tidskrävande och ineffektivt. Här såg RF ett behov på marknaden, och utvecklade en egen tiltrotator för att underlätta och effektivisera.

Lösningen

Gör din arbetsutrustning mer flexibel med en unik tiltrotator

Vår egenutvecklade NOX Tiltrotator fungerar helt enkelt som en universalled som monteras mellan din grävmaskin och arbetsutrustning. Den låter dig rotera exempelvis en skopa eller ett gripdon 360° kontinuerligt, och även luta den 50° åt båda sidor. På så sätt kan du jobba effektivare och enkelt ta dig runt hinder även om ytan du jobbar på är trång och svårnavigerad.  

NOX Tiltrotator ökar din maskins prestanda och funktionalitet

Vår erfarenhet och innovationskraft har lett fram till ett av de mest avancerade redskapen för grävmaskiner: NOX Tiltrotator. Med 360° kontinuerlig rotation och en lutningsvinkel på 2 x 50° blir den ett universellt påbyggnadsredskap som ökar prestandan och funktionaliteten hos din maskin. Lägg till en lång rad praktiska funktioner och flera smarta tillbehör så har du ett allroundredskap som tål tuffa tag och helt kan anpassas efter dina behov.  

Med NOX Tiltrotator som en universalled mellan din grävmaskin eller järnvägsmaskin och exempelvis en skopa eller ett gripdon kan du vinkla och vrida utrustningen på ett helt annat sätt än tidigare. Precisionen förbättras och behovet av att positionera om grävmaskinen minskar, och på så sätt skyddar du marken från skada. Arbetsutrustningen kan dessutom placeras helt inom bommens räckvidd för att arbeta runt eventuella hinder.  

Enkla nivelleringsarbeten med en nivelleringsbalk kan utföras utan omplacering av grävmaskinen. Exakt sättning av gatstenar, doserad och precis fyllning av diken med en skopa som vrids 90°, eller hantering av olika typer av material i trånga utrymmen är inte längre några problem med NOX Tiltrotator.  

Det finns många fördelar med NOX Tiltrotator

  1. Ger din arbetsutrustning kontinuerlig 360° rotation och en tiltvinkel på upp till 50° åt båda sidorna 
  2. Kompakt design utan utstickande delar gör arbetet smidigt i trånga utrymmen 
  3. Stabil och robust tack vare ett specialgjutet hölje i gjutjärn där all hydraulik är integrerad  
  4. Flexibel och anpassningsbar: vi erbjuder ett stort sortiment av tiltrotatorer och tillbehör som passar till i princip alla maskiner upp till 25 ton och låter dig skräddarsy utrustningen efter dina behov  
  5. Kan monteras direkt på grävmaskinens sticka eller välja mellan flera olika hydrauliska och mekaniska snabbkopplingssystem    
  6. Utrustad med motviktsventiler så att du kan hålla fast lasten i önskat läge 
  7. Hög och konstant vridkraft tack vare den ovala vridcylindern 
  8. Få smörjpunkter och få delar som kräver underhåll 
  9. Hög säkerhet: manuella arbeten i farliga områden kan reduceras till ett minimum, och tack vare den kompakta utformningen har du god sikt runt tiltrotatorn vilket minskar olycksrisken 

Unikt
produktsortiment

På RF produktuvecklar och skapar vi de produkter som vi själva vill arbeta med. Hos oss hittar du ett unikt sortiment, utvecklat av RF, producerat i Vinslöv och testat av våra kunder. Många av våra innovationer är numera flaggskeppsprodukter i branschen.

Vårt breda utbud av
Kinshofers produkter

RF är lokala och baserade i Vinslöv, men samtidigt globala och verkar på en internationell marknad då vi tillhör Kinshoferkoncernen. Därmed har vi ett brett sortiment via våra systerbolag, med produkter för alla behov.

Nöjda kunder är
vår största prioritet

Nära kundkontakt och hög servicegrad är lika viktigt för oss som för dig. Därför finns vår personal tillgängliga för att hjälpa dig vid behov. Med oss kan du alltid känna dig trygg då vi har en gedigen eftermarknadsservice för dig som köpt våra produkter.

Stort reservlager och
bra eftermarknad

Sedan 1978 har vi funnits och verkat i Vinslöv, Sverige. Det gör att vi har långa relationer med våra kunder och vill att de ska kunna använda sina favoritprodukter så länge det går. Vårt reservlager är stort och vi kan erbjuda ovanliga reservdelar till många produkter som slutat tillverkas. Hör gärna av dig och fråga vad vi har inne.

En nyskapande och driven internationell aktör som tillverkar högkvalitativa produkter inom järnväg, mark och entreprenad i skånska Vinslöv.