Långa relationer, kvalitet och lokala leverantörer är viktigt för familjen Håkansson på Västergård i Tågarp

Byggverksamheten har vuxit bland annat till att bygga ett helt nytt bostadsområde i Tågarp by 

– Vi insåg för några år sedan att vi nästan alltid behövde snickare och andra hantverkare för skötsel och utbyggnad av vår jordbruksverksamhet och att det var enklare, tryggare och billigare att anställa egen personal, förklarar Alex. Nu är vi 12 personer verksamma inom byggverksamhet.

Vi insåg också att vi var tre på gården som hade grävmaskinskompetens. Allra skarpast i att köra maskin är vår medarbetare Henrik som jag har känt sedan skoltiden. Därför föll det sig naturligt att köpa in en grävmaskin och utrustning till den.

Nu står en Yanmar SW 100 bandmaskin på gårdsplanen samt en uppsättning med de viktigaste tillbehören till maskinen. Allt i RFs röda färg.

Läs/ladda ner hela artikel i pdf

Senaste nyheterna

Hydraulhammaren FX950 sparar dyrbar tid för eftertraktade skogsföretagaren Mikael Lönnqvist

Mikael Lönnqvist på Tjurkhult Skogstjänst AB har aldrig tvekat att testa nya lösningar. Med hydraulhammaren FX950 sparar han mycket tid vid underhåll av skogsbilvägar. Att knacka itu uppstickande stenar är dessutom skonsammare mot vägen än att gräva bort dem.

NOX – Världens modernaste tiltrotator

I orten Marienstein, Waakirchen, Tyskland, som ligger cirka 50 km söder om München tillverkas världens modernaste tiltrotator av företaget Kinshofer som är moderbolag till svenska RF-System i Vinslöv. NOX Tiltrotator säljs nu över hela världen i en snabbt ökande takt.

RF i Vinslöv exporterar järnvägsutrustning till Nya Zeeland

– Vi är stolta över att få en förfrågan från andra sidan jordklotet, säger Hans Valdemarsson som är VD på RF System i Vinslöv. Det visar att vi är världsledande och att vi har stor flexibilitet att anpassa våra produkter efter kundernas behov.