NOX – när det ska vara kvalitet

De största fördelarna med NOX jämfört med andra märken är flera säger Magnus Cyrén. Den är liten och nätt vilket gör att jag har bättre sikt vilket är viktigt vid precisionsarbeten.

Magnus Cyrén arbetar vid vårt besök med en totalrenovering av grönytorna ovanpå ett garage i ett bostadsområde i Malmö.

Totalt nästan två hektar ska rivas upp och sedan anläggas med nya grönytor och lekplatser för att öka trivseln för de boende och för att öka områdets attraktionskraft. Ett projekt på cirka fem miljoner som löper i ungefär ett år.

Göransons Maskiner i Staffanstorp levererade en NOX tiltrotator till Cyréns.

Kalle och Magnus Cyrén som tillsammans driver AB Cyréns Trädgårdsanläggningar i Malmö har bara positivt att säga efter två veckors intensiv användning av den nya tiltrotatorn som sitter på en Kubota grävmaskin.

– Den är snygg, skrattar Magnus. Kanske inte det viktigaste men det är ju inte negativt. De största fördelarna med NOX jämfört med andra märken är flera, som jag ser det. Den är liten och nätt vilket gör att jag har bättre sikt vilket är viktigt vid precisionsarbeten. Då vi gräver mycket dränering är det skönt att se var man är och att inte ha några kolvar som sticker ut. I smala diken är det lätt hänt att stöta emot med en kolv, och mer behövs inte för att stoppa arbetet den dagen. Den känns väldigt stark och stabil och den är så snabb att vi valt att till och med ställa ner hastigheten. Framför allt är det stor skillnad på rotationshastigheten och det sparar definitivt tid. 

Läs/ladda ner artikeln i pdf

Senaste nyheterna

RF-System förvärvar Tjörnarps Smides produktportfölj

Tjörnarps Smide är sedan många år ett uppskattat varumärke inom redskap för entreprenadmaskiner. RF-Systems förvärv av bolagets ritningar och IP-rättigheter innebär att man tar över produkter från Tjörnarps Smide och fortsätter produktutvecklingen och tillverkningen i egen regi.

RF-System återlanserar extra tålig sopskopa för krävande arbeten i tuffa miljöer

Inför vårens asfaltsarbeten återlanserar RF-System Sopskopa SKSM Centrumdrift. Sopskopan passar perfekt för miljöer där kraven på slitstyrka och hållbarhet är extra höga och kan användas i det dagliga arbetet av såväl fräslag som läggarlag.

Begränsat innehåll

I orten Marienstein, Waakirchen, Tyskland, som ligger cirka 50 km söder om München tillverkas världens modernaste tiltrotator av företaget Kinshofer som är moderbolag till svenska RF-System i Vinslöv. NOX Tiltrotator säljs nu över hela världen i en snabbt ökande takt.