NOX – Världens modernaste tiltrotator

I orten Marienstein, Waakirchen, Tyskland, som ligger cirka 50 km söder om München tillverkas världens modernaste tiltrotator av företaget Kinshofer som är moderbolag till svenska RF-System i Vinslöv. NOX Tiltrotator säljs nu över hela världen i en snabbt ökande takt.

– Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda våra nordiska kunder en tiltrotator som, vid jämförelse med konkurrerande produkter, vinner på alla viktiga punkter, säger Hans Valdemarsson som är VD på RF-system.

40% över målet – NOX Tiltrotator uppskattad över hela världen
– Den globala försäljningen av NOX Tiltrotator, som finns för maskiner från 3 ton till 25 ton, har fördubblats under 2020 och vi tror att även 2021 kommer att ge en för dubbling, berättar Franz Jaud som är Global Produktchef för NOX. Våra högt ställda mål för 2020 överträffades med 40 %.

Fördel NOX – över hela världen
Den nya generationen av NOX har verkligen mottagits med storm och förtjusning över hela världen. Vi har under senaste åren gjort en total översyn av NOX Tiltrotator och vidareutvecklat många detaljer på produkten. Den har testats och åter testats för att vi ska vara säkra på att den verkligen är världsledande på alla punkter.
– De största marknaderna för NOX Tiltrotator är Nya Zeeland, Australien, USA, Canada och EU totalt, tillägger Franz Jaud stolt. Och nya länder kommer ständigt till i rask takt

Många nöjda användare i Sverige – äntligen en kolvfri tiltrotator
– Våra nordiska användare lyfter gärna fram de många fördelar som de upplever i sitt dagliga arbete med NOX, berättar Daniel Gadmar som är försäljningschef på RF. Det första som brukar nämnas är naturligtvis att de slipper utstickande kolvar som lätt kan skadas vid arbete i smala schakt. Det kompakta formatet som ger bättre sikt. Den stora tiltvinkeln på 50 grader ger väsentliga fördelar som märks tydligt när man arbetar i en grävmaskin utrustad med en NOX Tiltrotator. Gripklon som är extremt stark och klarar att greppa saker ner till ett kvastskafts storlek är också en uppskattad funktion.

NOX vinner på alla punkter – det står vi för
– Vi brukar säga att NOX vinner på alla punkter, säger Daniel Gadmar, och det kan vi stå för. Franz och hans kollegor i Tyskland som utvecklat NOX Tiltrotator till vad den är idag har gjort ett fantastiskt arbete. Det är verkligen tysk ingenjörskonst på hög nivå som har lett fram till senaste generationen av NOX Tiltrotator och som är förklaringen till de stora framgångarna över hela världen.

Inga utstickande kolvar
5 grader större tiltvinkel – hela 50 grader
Klar och godkänd att koppla hammare på vilket sparar 20-30 kg då man slipper maskinfäste
Marknadens absolut bästa gripklo
Bättre sikt pga det kompakta utförandet
Smidigt styrsystem och enkel installation

Senaste nyheterna

RF-System förvärvar Tjörnarps Smides produktportfölj

Tjörnarps Smide är sedan många år ett uppskattat varumärke inom redskap för entreprenadmaskiner. RF-Systems förvärv av bolagets ritningar och IP-rättigheter innebär att man tar över produkter från Tjörnarps Smide och fortsätter produktutvecklingen och tillverkningen i egen regi.

RF-System återlanserar extra tålig sopskopa för krävande arbeten i tuffa miljöer

Inför vårens asfaltsarbeten återlanserar RF-System Sopskopa SKSM Centrumdrift. Sopskopan passar perfekt för miljöer där kraven på slitstyrka och hållbarhet är extra höga och kan användas i det dagliga arbetet av såväl fräslag som läggarlag.

Begränsat innehåll

I orten Marienstein, Waakirchen, Tyskland, som ligger cirka 50 km söder om München tillverkas världens modernaste tiltrotator av företaget Kinshofer som är moderbolag till svenska RF-System i Vinslöv. NOX Tiltrotator säljs nu över hela världen i en snabbt ökande takt.