RF i Vinslöv exporterar järnvägsutrustning till Nya Zeeland

– Vi är stolta över att få en förfrågan från andra sidan jordklotet, säger Hans Valdemarsson som är VD på RF System i Vinslöv. Det visar att vi är världsledande och att vi har stor flexibilitet att anpassa våra produkter efter kundernas behov.

– Vi är stolta över att få en förfrågan från andra sidan jordklotet, säger Hans Valdemarsson som är VD på RF System i Vinslöv. Det visar att vi är världsledande och att vi har stor flexibilitet att anpassa våra produkter efter kundernas behov.

I oktober kom, via vårt nyazeeländska systerföretag Doherty, en förfrågan från företaget KiwiRail som är Nya Zeelands största statliga järnvägsföretag. Förfrågan gällde utrustning för pågående renovering av linjen Johnsonville – Wellington. I linjen ingår Nya Zeelands längsta järnvägstunnel för frakt- och persontrafik med hela 8,8 km sträckning.

Nya Zeelands längsta järnvägstunnel

– Det var inte bara att skicka den efterfrågade utrustningen, berättar Jerry Berntsson som är säljare på RF. Den aktuella linjen är smalspårig och går genom gamla smala tunnlar där utrymmet är starkt begränsat och deras utformning av slipers var också annorlunda. Vi fick därför anpassa produkterna till de rådande förhållandena. Något som är lite av vår specialitet. Vi gillar utmaningar så efter lite diskussioner med våra utvecklings- och produktionsansvariga kunde vi presentera ett koncept som passade KiwiRail. Efter utvärdering valde KiwiRail att i ett första steg beställa två stycken slipersutläggare och en dubbel spårstoppare.

Fakta
Beställare: Kiwi Rails New Zealand
Produkter: Slipersutläggare & Spårstoppare
Säljare: RF-System AB, med huvudkontor i skånska Vinslöv ägs av det tyska företaget Kinshofer. Kinshofer Är ett tyskt bolag specialiserade på bland annat gripar och grävmaskinsutrustning har länge varit en av Europas ledande företag i branschen.

Senaste nyheterna

RF-System förvärvar Tjörnarps Smides produktportfölj

Tjörnarps Smide är sedan många år ett uppskattat varumärke inom redskap för entreprenadmaskiner. RF-Systems förvärv av bolagets ritningar och IP-rättigheter innebär att man tar över produkter från Tjörnarps Smide och fortsätter produktutvecklingen och tillverkningen i egen regi.

RF-System återlanserar extra tålig sopskopa för krävande arbeten i tuffa miljöer

Inför vårens asfaltsarbeten återlanserar RF-System Sopskopa SKSM Centrumdrift. Sopskopan passar perfekt för miljöer där kraven på slitstyrka och hållbarhet är extra höga och kan användas i det dagliga arbetet av såväl fräslag som läggarlag.

Begränsat innehåll

I orten Marienstein, Waakirchen, Tyskland, som ligger cirka 50 km söder om München tillverkas världens modernaste tiltrotator av företaget Kinshofer som är moderbolag till svenska RF-System i Vinslöv. NOX Tiltrotator säljs nu över hela världen i en snabbt ökande takt.