RF-System återlanserar extra tålig sopskopa för krävande arbeten i tuffa miljöer

Inför vårens asfaltsarbeten återlanserar RF-System Sopskopa SKSM Centrumdrift. Sopskopan passar perfekt för miljöer där kraven på slitstyrka och hållbarhet är extra höga och kan användas i det dagliga arbetet av såväl fräslag som läggarlag.

Sopskopa SKSM Centrumdrift är speciellt utvecklad för tuffa miljöer och hårt slitage. Produkten är framtagen för asfaltsarbeten, men passar bra för alla typer av krävande arbeten. Skopan är av rostfri plåt med en botten klädd med slitstål, det bultade sparskäret har en hårdmetallkärna och sidoskären är i hårdmetall och kan enkelt bytas ut.

-Sopskopan är byggd i material som ger en lång livslängd och har en konstruktion som underlättar underhåll. Det gör att den står emot slitage och vidhäftning bättre än standardskopor, säger Daniel Gadmar, Försäljningschef på RF-System.

-Denna modell används sedan många år av etablerade asfaltsentreprenörer, men nu har den väckts till liv igen och uppdaterats då vi sett en ökad efterfrågan från återförsäljare och entreprenörer, fortsätter Daniel.

Sopvalsen har borst med diameter 600 mm och drivs av en mittmonterad transmission som gör sopskopan smal och tålig utan några utstickande detaljer som kan skadas vid eventuell påkörning. Locket är hydrauliskt öppningsbart med enkel mekanisk justering av borsthöjden. För ökad säkerhet sitter en pilotstyrd backventil för lockets öppning och en tryckreduceringsventil täcker drivmotorn. Sopskopans standardbredd är 1600 mm, men den kan även byggas i andra mått vid förfrågan. Den går att få med fästen för lastmaskin, grävmaskin samt med kombifäste.

Sopskopa SKSM Centrum finns ute nu och är tillgänglig för beställning hos RF-System eller din maskinhandlare.

Läs mer om produkten här

Senaste nyheterna

RF-System förvärvar Tjörnarps Smides produktportfölj

Tjörnarps Smide är sedan många år ett uppskattat varumärke inom redskap för entreprenadmaskiner. RF-Systems förvärv av bolagets ritningar och IP-rättigheter innebär att man tar över produkter från Tjörnarps Smide och fortsätter produktutvecklingen och tillverkningen i egen regi.

Begränsat innehåll

I orten Marienstein, Waakirchen, Tyskland, som ligger cirka 50 km söder om München tillverkas världens modernaste tiltrotator av företaget Kinshofer som är moderbolag till svenska RF-System i Vinslöv. NOX Tiltrotator säljs nu över hela världen i en snabbt ökande takt.

Hydraulhammaren FX950 sparar dyrbar tid för eftertraktade skogsföretagaren Mikael Lönnqvist

Mikael Lönnqvist på Tjurkhult Skogstjänst AB har aldrig tvekat att testa nya lösningar. Med hydraulhammaren FX950 sparar han mycket tid vid underhåll av skogsbilvägar. Att knacka itu uppstickande stenar är dessutom skonsammare mot vägen än att gräva bort dem.