Om oss

Innovatörer som
utmanar och förbättrar

Vi är RF - en nyskapande och driven aktör som tillverkar högkvalitativa produkter inom järnväg, mark och entreprenad i skånska Vinslöv.

Unikt
produktsortiment

På RF produktuvecklar och skapar vi de produkter som vi själva vill arbeta med. Hos oss hittar du ett unikt sortiment, utvecklat av RF, producerat i Vinslöv och testat av våra kunder. Många av våra innovationer är numera flaggskeppsprodukter i branschen.

Vårt breda utbud av
Kinshofers produkter

RF är lokala och baserade i Vinslöv, men samtidigt globala och verkar på en internationell marknad då vi tillhör Kinshoferkoncernen. Därmed har vi ett brett sortiment via våra systerbolag, med produkter för alla behov.

Nöjda kunder är
vår största prioritet

Nära kundkontakt och hög servicegrad är lika viktigt för oss som för dig. Därför finns vår personal tillgängliga för att hjälpa dig vid behov. Med oss kan du alltid känna dig trygg då vi har en gedigen eftermarknadsservice för dig som köpt våra produkter.

Stort reservlager och
bra eftermarknad

Sedan 1978 har vi funnits och verkat i Vinslöv, Sverige. Det gör att vi har långa relationer med våra kunder och vill att de ska kunna använda sina favoritprodukter så länge det går. Vårt reservlager är stort och vi kan erbjuda ovanliga reservdelar till många produkter som slutat tillverkas. Hör gärna av dig och fråga vad vi har inne.

innovation & utveckling

Kreativ produktutveckling finns i vårt DNA

När RF grundades 1978 var det med övertygelsen att det går att skapa innovativa produkter som effektiviserar arbetet hos uppdragsgivarna. Många år har gått sedan de första smarta kabelplogarna lämnade RF, men vi drivs fortfarande av viljan att hitta kreativa och praktiska lösningar på problem inom bland annat mark och entreprenad.

Under alla år har ett nära samarbete med våra kunder varit grunden i produktutvecklingen. Vi har ofta fått förslag och förfrågningar som vi kunnat utveckla till nya eller förbättrade produkter — det är ju entreprenörerna som jobbar ute på fältet och ser vilka behov som finns i just deras verksamhet! Vi testar alltid våra produktidéer mot användarna vilket ofta leder till nya förslag och nya infallsvinklar. När en produkt börjar närma sig slutsteget ber vi våra testpiloter, som är entreprenörer, att använda den nya produkten i fullskaletest under en längre tid. Först efter ett slutgodkännande kommer den nya produkten in i vårt sortiment.

RF:s historia

Vi levererar de produkter som våra kunder efterfrågar

Bo Andersson grundade RF-System som en fritidsfirma 1978, då han såg att det fanns ett behov av smarta kabelplogar och annan utrustning för kabel- och linjearbete på marknaden. Sortimentet utökades successivt och RF har idag landets bredaste sortiment inom mark och entreprenad. Genom att satsa på innovativ produktutveckling i nära samarbete med kunderna fortsätter RF att leverera effektiva produkter till entreprenörer.

Sedan 2011 är RF-System ett dotterbolag i Kinshofer-gruppen. Numera är företaget betydligt större än en fritidsfirma, men tillverkningen står stadigt i den skånska myllan i Vinslöv. Och den där kabelplogen? Jo, den finns fortfarande kvar i vårt bassortiment

Kinshofer Group

Världens ledande företag inom entreprenad

RF-System är ett dotterbolag till tyska Kinshofer, ett företag som grundades 1971 i Bayern av Alfred Kinshofer. Sedan starten har företaget utvecklats till en global aktör som idag är en av världens ledande tillverkare av tillbehör till lastare och grävmaskiner. Basen i sortimentet är tiltrotatorn NOX som används över hela världen.

Moderbolaget Kinshofer Group är verksamt inom sju olika områden:  konstruktion och entreprenad, rivning, återvinning och skrothantering, järnvägsutrustning, materialhantering samt markarbeten och borrning. Totalt består företagsgruppen av åtta företag i 13 länder, och tillsammans tillhandahåller man över 4000 produkter. Kinshofer Group ingår i en världsomfattande svensk företagsgrupp – Lifcogruppen – vars huvudägare är Carl Bennet.

Tack vare att RF har systerbolag spridda över hela världen har vi tillgång till ett oslagbart brett sortiment. Hos våra systerbolag kan vi hitta innovativa guldkorn som efter tester på hemmaplan kan komma in i vårt bassortiment. Det är också flera systerföretag som uppskattar våra svensktillverkade produkter.